החגים נגמרו, הימים מתקצרים, כבר עברנו לשעון חורף והסתיו כבר נותן אותותיו. ניתן להרגיש שזוהי תקופה של שינויים ומעברים.
תפיסת הרפואה הסינית דוגלת במניעת מחלות, עוד לפני התפרצותן.
בספר "הקיסר הצהוב" נאמר: "טיפול מונע משול ל-1000 טיפולים באדם החולה". מפה מגיע המושג רפואה מונעת. למעשה, לפי הרפואה הסינית יש להתחיל להכין את הגוף לחורף לפחות עונה אחת אחורה, כך שעכשיו זה הזמן להתחיל לטפל בגופנו לקראת החורף.
ברפואה הסינית, הדרכים לחיזוק מערכת החיסון הן:
• דיקור שמחזק את הריאות (אחראיות על מערכת החיסון), מחזק את תנועת הדם ההרמונית בגוף, מחזק את מערכת העיכול (וכך יוצר אנרגיה זמינה לגוף) ועוד.
• צמחי מרפא סינים, שיחזקו את אותם מערכות וכך ייצרו טיפול מקיף.
• תזונה מתאימה, הרי ברור שהכל מתחיל בתזונה שלנו.
• פעילות גופנית נכונה, לשמירה על תנועה טובה של דם ואנרגיה בגוף.
החורף הוא זמן טוב למתן תשומת לב לעצמנו באמצעות: שינה טובה, פעילות איטית יותר ושמירה על חום הגוף.
תזונה מתאימה: לקראת החורף מומלץ לאכול מאכלים חמימים. חשוב לשמור על חום הגוף שלנו,אך לא בעזרת מאכלים חריפים או חמים מדי, שיגרמו להזעה ולאיבוד החום. מזון רצוי יהיה דגנים וקטניות, זרעים ואגוזים, מוצרים מהחי. מומלץ לבשל את המזון על להבה נמוכה למשך זמן רב. רצוי שבתזונה היום יומית ישולבו הטעמים: מר ומלוח. טעמים אלה מסייעים לכוון את אנרגיית וחום הגוף למטה לכיוון המעיים ופנימה למרכז הגוף. גם בהם, כמובן לא רצוי להפריז. טעמים אלה בד"כ מקררים, לכן מומלץ להוסיף מזון מחמם, מקל קינמון או פרוסת ג'ינג'ר למשל. הקינמון מחמם, עוזר להתקררות ולכאבי גרון, מרגיע ומניע בעדינות את הדם בגוף. הג'ינג'ר הטרי מחמם, עוזר גם הוא להתקררות ולכאבי גרון, מפסיק שיעול ועוזר לעיכול טוב יותר של מזון.
פעילות גופנית ונפשית: מומלץ לעסוק בפעילות פחות אינטנסיבית, פעילות שתכוון את האנרגיה שלנו פנימה כדי להגיע למודעות גוף-נפש, סובלנות והקשבה לזולת ולעצמנו. הפעילות המתאימה תהיה תרגילי חימום קלים, טאי צ'י ויוגה. מומלץ לבצעם במקומות שלא שאינם חשופים לרוח. תוספי תזונה מסוימים עשויים בהחלט לתרום לשיפור מצב בריאותנו בחורף. למשל, שווידן ביטר (Schweden Bitter) , משקה ממיצוי צמחי מרפא לחיזוק המערכת החיסונית הינו יעיל ביותר. ניתן להשתמש גם בצמחי מרפא כמו אכניצאה ואסטרגלוס שמחזקים את מערכת החיסון. בנוסף אפשר לקחת ויטמין C במינון נמוך (500-1000) מ"ג ליום לאורך החורף או בכמות גדולה יותר (עד 3000 מ"ג ליום) ברגע שמתחילה התקררות.
כמו כן, יש להשתמש בתבונה במזגנים: הסתיו אמנם כבר הגיע אך בהחלט עדיין חם, בהימצאנו במקום פתוח, נקבוביות העור פתוחות, כשאנו נכנסים למקום קר (ממוזג), הקור נכנס ישירות לגוף, דבר שגורם להתקררויות, לכאבי שרירים, לכאבי ראש ולחולשה. לכן, עדיף להימנע ממיזוג ישיר וללבוש בגד קל שיגן על האזורים החשופים, לפחות עד שהגוף יתרגל לטמפרטורה החדשה.
למידע נוסף ולקביעת מפגש אבחון (חינם) ניתן ליצור קשר בטלפונים מטה או במייל: Guy@Tipulsini.com .
בברכת סתיו שמח לכולנו,
גיא סגל
הדרך לאיזון- מרפאה לרפואה סינית
052-8064646
073-7368207