אני מעוניינת לשתף אתכם בתגלית חדשה שלי על מדפי הסופר מרקט.
דגני הבוקר הם המצאה יפה ומהירה לכל מי שאין לו זמן בבקרים. כדיאטנית אני לא ממש אוהבת אותם, אבל משתמשת....
יש את הדגנים הבריאים יותר, שעשירים בסיבים תזונתיים ועליהם אני ממליצה בדרך כלל. אבל....יש את עניין המחיר.
מחיר דגני הבוקר יקר. אריזה של דגני בוקר מתחילה ב 20 ש"ח והמחיר מטפס למעלה. לדעתי בלי שום פרופורציה למה שיש באריזה עצמה.
לא מזמן הסתובבתי בסופר מרקט האיזורי, ובין אריזות מוצרי הבריאות למיניהם מצאתי שקית של קילו דגנים בצורה של צ'יריוס של חברת אשבול (מייצרים את השלווה הזכורה לטוב מהילדות). המחיר לקילו היה 20 ש"ח.
כמובן שבדקתי את הרכיבים התזונתיים כדי למצוא איפה מנסים לרמות אותי... ולא מצאתי.
הרכיבים הם תירס, סוכר חום, חיטה מלאה (סיבים....), אורז, שיבלות שועל (בריא!) סוכר ודבש.
כל דגני הבוקר ממותקים מעל ומעבר לכל פרופורציה, אך לא אקדיש לזה את השורות הקרובות. מה שאהבתי במוצר היה את ההשקעה במוצר טוב, איכותי וזול.
בהשוואה לצ'יריוס שעולה 27 ש"ח ל 600 ג"ר מוצר: יש חצי מכמות הסיבים (לא נורא), יש אותה כמות קלוריות, יש פחות שומן, יש פחות או יותר את אותה כמות ויטמינים שהוספו לדגנים- וגם ככה לא נספגים...
נתרן- מלח במוצר של אשבול: 15 מ"ג נתרן בצ'יריוס- 568 מ"ג.
כנראה מכל החומרים שאפרט כאן ששומרים על טריות:
בצ'יריוס בנוסף לכל החיטה והסוכר יש: עמילן תירס מעובד (לא נורא), טריפוטסיום פוספט (כימיכל שעוזר למרקם של המוצר), שמן , תוסף של טעם שקדים, ומעכב חימצון- טוקופרול (ויטמין ).
לסיכום, ממליצה בחום על המוצר שאשבול ייצרה כתחליף למה שקיים כיום בשוק.
כדי להמשיך לדעת ולהכיר את המוצרים שנמכרים בשוק
כדי לקרוא עוד קצת על ארוחת הבוקר
כותבת המאמר: יפעת הרץ טברסקי, בעלת Steps צעדים לבריאות ודיאטנית קלינית.