טיפים לחיים בריאים

  • האוכל המוכן ובמיוחד המרקים המוכנים, מכילים בדרך כלל חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמאט ועוד מיני רעלים- כדי שיהיה לנו טעים. אוסם השקיעה והכינה מרק מוכן שיחמם אותנו בימי החורף הקרים, ללא כל התוספות המזיקות האלו. מומלץ

  • הידעת? לבן 3% עולה 1.38 ש"ח. יוגורט ביו 3% עולה כ 4.5 ש"ח. בלבן יש 78 קלוריות לעומת 111 קלוריות ביוגורט. הסידן כמעט אותו הדבר (ביוגורט יש מעט יותר). ולגבי החיידקים...יש מחקרים לכאן ולכאן לגבי היעילות והספיגה שלהם.

  • חשוב לעבוד על חיזוק שרירי רצפת האגן כל זמן. אפשר לעשות תרגילי כיווץ בזמן הנסיעה. כך הרווחתן אימון יומיומי.

  • החשוב ביותר כשרוצים לאכול נכון הוא גיוון. כל מזון עשיר ברכיבי מזון מסוימים ודל באחרים. אם ניתן לגוף כל ארוחה וכל יום מזון שונה הוא יקבל מגוון רחב של נוטריינטים שתורמים לו.

  • כדי לא להשמין בחגים מומלץ: לשמור על שגרה, לאכול כל 3-4 שעות ולבצע פעילות הגופנית. במידה וישנה חריגה, נסו לאזן אותה עוד באותו יום. ממחר דיאטה...זה התירוץ הכי ישן בספר.
    תגדירו מראש איזה וכמה קינוחים תאכלו. הביס או העוגה הראשונה, השניה או העשירית בדיוק באותו טעם...

  • כשחם בחוץ נעים יותר לאכול ארוחות קלות על בסיס ירקות טריים ומבושלים, גבינות ומעט בשר.

  • הלכתם לטיול בסופ"ש? במקום לקנח במסעדה שבה אתם מחזירים לעצמכם את הקלוריות שבזבזתם, קחו ציידנית עם אוכל מהבית- פיתות, חומוס, פסטרמה, סלט, ביצים...בריא יותר וזול הרבה יותר.

  • שתו מים לרוויה. אמנם הכינרת מתייבשת, וכולנו חוסכים עד כמה שאפשר, אבל את המיצים תשאירו למסעדות וארוחות יום שישי.
    את משקאות הדיאט תשאירו בחנות- לבריאות הם לא תורמים.

  • איך לאכול עוד ירקות מבלי לסבול? אפשר להוסיף לבישול של האורז, לרוטב של הפסטה, לקינואה. הירקות צבעוניים ומוסיפים עניין למראה של האוכל, מלבד ויטמינים וסיבים תזונתיים. בתיאבון

  • במיוחד לקיץ. ציזיקי- יוגורט עם מלפפון מגורר ותבלינים, יכול להיות פתרון בריא ומשביע לכל ארוחה.