תזונת הקשיש

מנחה: 
יפעת הרץ- טברסקי, דיאטנית קלינית

הרצאה למטפלים של קשישים במוסדות ובבית על תזונת הקשיש.
בסדנה נדבר על:
■ שינויים פיזיים, נפשיים, בריאותיים, משפחתיים וחברתיים המשפיעים על מצבו התזונתי של הקשיש.
■ חשיבות השתייה בגיל השלישי.
■ הרכב המזון – פחמימות, חלבונים, שומנים, פירות וירקות. חשיבות הגיוון.
■ חשיבות צורת הגשת המנה- צבע, מרקם וטעם.
■ מתן כלים לבניית תפריט יומי לקשיש, תוך התמודדות עם מצבים בהם הקשיש
נמצא בסיכון: חוסר שיניים, אנמיה, חסר בויטמינים ספציפיים, אוסטיאופורוזיס, מחלות לב וכליות.
■ דגשים על ויטמינים החשובים לקשיש-ויטמינים וחסרים תזונתיים
■ תזונה במצבים של עצירות, סכרת, מחלות לב ועוד.
■ העשרות ומזון רפואי לקשיש (חולים סיעודיים ומורכבים).

ההרצאות ניתנות בעברית ובאנגלית.